Anna van der Breggen wint Strade Bianche: ”zwaarste wedstrijd ooit”

Anna van der Breggen wint Strade Bianche: ”zwaarste wedstrijd ooit”

Gisteren reed Anna van der Breggen haar eerste wegwedstrijd van 2018 en wist direct alle tegenstanders achter haar te laten. In een loodzware vierde editie van de Strade Bianche wist ze de laatste achttien kilometer te soleren naar de overwinning. 

Anna reed een goede twintig kilometer voor de finish weg van het peloton, samen met Elisa Longo Borghini. Maar lang kon de Italiaans kampioene niet volgen. Op achttien kilometer van de finish ging Anna er alleen vandoor, waardoor ze als eerste aan kwam op de Piazza del Campo.

”Het was een epische wedstrijd, ik denk dat het de zwaarste wedstrijd is die ik ooit heb gereden.”

De overwinning komt slechts een week nadat ze de Cyprus Sunshine Cup, een etappekoers op de mountainbike, op haar naam schreef. Die skills kwamen in het Toscaanse land goed van pas. De grindstroken op het parkoers waren namelijk veranderd in een modderbad nadat de sneeuw van afgelopen week was gaan smelten.

Epische wedstrijd

“Wegwielrennen is anders dan mountainbiken of crossen, maar angst voor modderstukken of een beetje glijden heb ik daardoor gelukkig niet,” vertelt Van der Breggen op de site van haar ploeg Boels-Dolmans. “Het was een epische wedstrijd, ik denk dat het de zwaarste wedstrijd is die ik ooit heb gereden. Ik was compleet leeg aan de finish.”

Ik was compleet leeg aan de finish

De overwinning schrijft Van der Breggen mede toe aan haar ploeggenoten. “Christine Majerus kwam met een bidon hete thee precies op een moment, vlak voor half koers, toen ik het even moeilijk had met de kou,” vertelt Van der Breggen. “Die kleine dingen waren heel belangrijk vandaag. Het was ook super dat Chantal voorop zat, zodat het tempo hoog lag en we wat warmer werden, maar je voelde dat alles heel veel energie kostte.”

Van der Breggen krijgt de felicitaties van Chantal Blaak, die knap vierde werd. – Bron: Wielerrevue

Klei

“De klimmetjes in de finale waren allemaal steil en de gravelstukken waren in klei veranderd, waardoor het klimmen heel zwaar was,” vervolgt de kopvrouw van de Limburgse wielerformatie. “Ik had Elisa graag nog wat langer met me mee gehad, want dan heb je iets meer herstelmomenten, maar dat was niet zo. Ik had zelf voor de aanval gekozen, dus ik ben er toen vol voor gegaan.”

Dankzij haar zege is Anna ook direct de leidster in de Women’s WorldTour. De Strade Bianche was de eerste wedstrijd om dat mondiale klassement, dat Van der Breggen vorig jaar op haar naam wist te schrijven. “Ik ben heel blij dat ik op deze manier aan mijn wegseizoen begonnen ben”, besluit de regerend Olympisch kampioene haar relaas

Strade Bianche 2018 – Highlights

Wil je nog even nagenieten van de spectaculaire en epische Strade Bianche 2018? Bekijk hieronder de highlights van gisteren!

Bron: Wielerrevue

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet getoond op onze site.Verplichte velden hebben een *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*