Voor op de bucketlist: ”Race around the Netherlands”

Voor op de bucketlist: ”Race around the Netherlands”

Ben jij toe aan een nieuwe fietsuitdaging en heb je de eerste week van mei nog geen plannen? Dan is het grootste fietsrondje van Nederland a 1630km iets voor jou! De mega tocht ‘Race around the Netherlands’ is een persoonlijke race tegen de klok en vindt plaats van 1 tot 8 mei 2018. 

 

Race Around the Netherlands is een volledig self-supported bike packing race. Het is een persoonlijke uitdaging, een race tegen de klok en niet tegen anderen. In totaal heb je 8 dagen de tijd om de 1630km met 5000m hoogteverschil af te leggen. Durf jij het aan?

Deelname

Als je besluit deel te nemen, dan zijn er twee categorieën: solo en pair. De startlocatie is bij Cafe De Proloog in Amerongen, hier ga je op 1 mei om 8:00 van start en het is de bedoeling dat je daar voor 8 mei, 18:00 uur ook weer finisht. Deelname kost €100, dat is inclusief de route in een gpx-bestand, slaapplaats en actiefoto’s die tijdens de tocht door professionals genomen worden.

Start: 1 mei 2018 om 08:00
Finish: 8 mei 2018 om 18:00

De route

De start en finish zijn in Amerongen. Daarvandaan rijd je langs de Neder-Rijn en de Waal langs Nijmegen en Arnhem. Vervolgens over de Veluwezoom naar de Posbank. Door Enschede richting Drenthe en door naar Groningen. Westelijk over de Afsluitdijk en dan afzakken langs de kust richting Rotterdam. Langs de Belgische grens ga je naar Limburg waar je de Keutenberg aanpakt. Vanaf daar mag je langs de Maas omhoog, terug naar het startpunt.

Meer informatie (inclusief de gps-file) vind je op adventurebikeracing.com/ratn.html en de Facebook pagina.

1 Reactie

  1. Beetje zonder dat jullie Groningen links laten liggen, around the Netherlands totaal niet.
    Dit is een zeer mooie omgeving juist zeker voor racefietsers, dit stuk heeft veel natuur en geschiedenis en lange stuken weg. Beetje zonder, maar dat zijn we langzame wel aangewend…..

    Reply

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet getoond op onze site.Verplichte velden hebben een *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*