Anna van der Breggen mogelijk Sportvrouw van het jaar

Anna van der Breggen mogelijk Sportvrouw van het jaar

NOC*NSF heeft bekend gemaakt welke sporters, teams en coaches genomineerd zijn voor de titels Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Coach en Paralympische sporter van het jaar 2017. Bij de vrouwen maken Anna van der Breggen, Dafne Schippers en Marit Bouwmeester kans op de felbegeerde ‘Jaap Eden award’. 

Jury

De vakjury onder leiding van oud-volleyballer Bas van de Goor koos voor alle categorieën de genomineerden. Op 19 december weten we pas echt wie er met de titels vandoor gaan. Dan vindt de daadwerkelijke stemming namelijk pas plaats, vlak voor de live tv-uitzending van het NOS NOC*NSF Sportgala. De stemmen van de sporters en coaches tellen voor vijftig procent mee, de stemmen van de juryleden samen voor de overige vijftig procent.

De genomineerden voor de titel Sportvrouw van het Jaar 2017

Tom Dumoulin & Jetze Plat

Ook Tom Dumoulin maakt kans op een titel. Hij is samen met Max Verstappen en Sven Kramer genomineerd voor de titel Sportman van het jaar. Handbiker Jetze Plat is genomineerd in de categorie beste Paralympische sporter van 2017.

 

 

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet getoond op onze site.Verplichte velden hebben een *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*