Win: kaarten voor Wielercafé over vrouwenwielrennen

Win: kaarten voor Wielercafé over vrouwenwielrennen

Op donderdagavond 28 september vindt er een wielercafé plaats in Bistro à Deauville aan de Zuidas in Amsterdam. Het wielercafé, georganiseerd door Start to meet Amsterdam, staat volledig in het teken van vrouwen in het wielrennen. Er komen diverse toprensters aan het woord, er is een wielerquiz én een speciale veiling. Extra leuk: wij mogen twee tickets inclusief diner weggeven! 

Start to meet Amsterdam wil het Nederlandse (vrouwen)wielrennen een extra boost geven door een Amsterdamse profwielerclub op te richten. Deze zal bestaan uit een dames- en een herenteam. De ambitie is dat deze club zich in een periode van tien jaar opwerkt tot het hoogste niveau in het professionele wielrennen. Via de Wielercafé’s wordt het Amsterdamse bedrijfsleven enthousiast gemaakt voor deze plannen.

Programma

Tijdens deze avond komen meerdere generaties topwielrensters aan het woord, waaronder Keetie Hage, Ellen van Dijk, Iris Slappendel en Sophie de Boer over hoe het is om als vrouw te wielrennen in de tijd waarin zij actief zijn/waren. Is na de vrouwenemancipatie nu de tijd aangebroken voor clubemancipatie? Vertrekpunt zijn de jaren 30 toen Mien van Bree successen vierde en onze eerste officieuze wereldkampioene werd. Mien leeft niet meer, maar Mariska Tjoelker (schrijfster van een boek over Mien) kruipt in haar huid en vertelt over haar belevenissen.

Uiteraard mag tijdens het wielercafé een heuse wielerquiz en wielerveiling niet ontbreken. De presentatie van de avond is in handen van Arthur van de Boogaard (schrijver, journalist en initiator/organisator van de sportmonologen).De avond start om 18:00 uur met een heerlijke wielermaaltijd geserveerd door Bistro/Restaurant à Deauville (Atrium Zuidas, Strawinskylaan 3003).

Win tickets mét diner

Ook benieuwd naar de verhalen van Nederlandse topwielrensters en een interessante avond over een aansprekend en ambitieus topsportinitiatief in Amsterdam? Aanmelden voor het Wielercafé kan hier. Of vul hieronder je gegevens in om kans te maken op twee kaarten inclusief diner!


 

 

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet getoond op onze site.Verplichte velden hebben een *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*