Lars Boom ontvangt geldboete voor ‘gebaren’ na overwinning BinckBank Tour

Lars Boom ontvangt geldboete voor ‘gebaren’ na overwinning BinckBank Tour

Lars Boom kwam vanmiddag als winnaar over de finish tijdens de vijfde etappe van de BinckBank Tour. Hier maakte hij een bijzonder gebaar, wat de UCI absoluut niet kan waarderen. Ze zijn zelfs zo erg ‘not amused’ dat de Team Lotto NL-Jumbo renner een boete van 1.000 Zwitserse francs krijgt opgelegd, zo’n 880 euro.

Lars maakte tijdens het over de finish rijden een ‘fuck you’-gebaar. Voor wie dat bedoeld was, wilde hij na afloop in het flitsinterview niet zeggen. “Mensen die mij kennen, weten wel voor wie dit bedoeld is”, sprak hij cryptisch. “In die gebaren zat vooral heel veel frustratie, maar ook veel blijdschap.”

 

Bron: Wielerupdate

2 Reacties

  1. In mijn opinie betekent dat gebaar meer “de pot op”, maar ik vond heel zijn doening vervelend, een chagrijnige kop en dan al die agressieve gebaren erbij ik kon het gewoon niet meer zien!

    Reply
  2. Terecht. Hoort niet thuis in het wielrennen. Hij is boos, omdat hij kritiek heeft gehad vanuit de ploeg. Die kritiek was m.i. terecht. Dan past zo’n manier van reageren niet. Jammer, een goede coureur, maar verspeelt sympathie voor hem.

    Reply

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet getoond op onze site.Verplichte velden hebben een *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*