Wielerevenement ‘Women on Wheels’

Women on Wheels

Op zondag 24 april 2016 organiseren vier wielerverenigingen uit het Noorden het wielerevenement ‘Women on Wheels’. Of je nu eindelijk wel eens wil leren hoe je zelf je fiets kunt onderhouden, meer wil weten over voeding voor, tijdens en na het fietsen of welke kleding je nu het beste wanneer kunt dragen; kom naar de wielerbaan in Groningen en je hoort het! Ook is er gezorgd voor diverse clinics voor beginners en gevorderden, een gezellige markt en een mini-toertocht. Voor ieder wat wils!

Voor vrouwen, door vrouwen
Het leukste aan dit evenement is misschien wel dat het wordt georganiseerd door een groep meiden van verschillende wielrenclubs uit (de omgeving van)Groningen, te weten Klik, powered by Cyclesport Groningen, TC het Trapstel, Wielervereniging Bedum en Fietsclub “Voor de wind” uit Zuidhorn. Henrieke Wijnsma is één van de dames die hier actief bij betrokken is. Zij vertelt: “Wij wilden graag een evenement organiseren om het vrouwenwielrennen in het noorden van het land te bevorderen en zijn toen met elkaar om de tafel gaan zitten. We zijn trots dat we uiteindelijk zo’n veelzijdig evenement neer hebben kunnen zetten en hopen dan ook er veel fietsende vrouwen naar Groningen komen voor dit bijzondere evenement.”

Clinics
Naast workshops over onderhoud, voeding en kleding organiseren de dames diverse clinics voor beginners en gevorderden. Bij de beginnersclinic leer je de beginselen van het fietsen, zodat je veilig en gemotiveerd de weg op kan. En dat meteen op de enige echte wielerbaan in Groningen. Goede start van je wielercarrière! Bij de gevorderdenclinic leer je onder andere in een waaier fietsen en je bochtentechniek aanscherpen. Waar kun je dat beter doen dan op de wielerbaan?

Minitoertocht & wielermarkt
Het programma van Women on Wheels zit bomvol. Als je naar Groningen komt dan hoef je je zeker niet te vervelen. Na de workshops & clinics in de ochtend is er een wielerwedstrijd en wordt er een toertocht georganiseerd met start & finish vanaf de wielerbaan. Voor de toertocht wordt met alle niveaus rekening gehouden (25 en 50 kilometer). Ook is er een bruisende markt zijn, gericht op alles wat met wielrennen te maken heeft en waar je een hapje en een drankje kunt nuttigen samen met je hele familie.

Programma
10.00 – 10.15 Inloop & Ontvangst
10.15 – 10.30 Opening & Warming-up
10.30 – 11.45 Clinics & Workshops, ronde 1
11.45 – 13.15 Pauze, lunch, wielermarkt & koers kijken!
12.00 – 13.00 Dameskoers
13.15 – 14.30 Clinics & Workshops, ronde 2
14.45 Start Toertocht (25 of 50km)
15.00 – 16.00 Herenkoers
17.00 Afsluiting

Kijk voor meer informatie op de website van Women on Wheels of volg hen op Facebook, Twitter of Instagram om als eerste op de hoogte te zijn van de laatste updates.

Enthousiast geworden? Schrijf je dan direct in via deze link! 

Door
Kim is de oprichtster van Chickfietst. Dit bedrijf helpt vrouwelijke fietsers om nog beter te worden door middel van informatie en inspiratie op het gebied van alles wat met fietsen te maken heeft. http://chickfietst.nl/

Laat een reactie achter

Je mailadres wordt niet getoond op onze site.Verplichte velden hebben een *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*